Optimering af informationsarkitekturen i FN’s World Food Programme - Lund, Haakon; Ørnager, Susanne (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2015)
FN’ fødevareprogram World Food Programme ønskede en forbedret informationsarkitektur. Artiklen beskriver et casestudie hvor WFP’s information- og vidensstyring undersøges herunder analyse af brugernes (WFP’s medarbejderes og -frivilliges) søgninger og WFP’s informationsarkitektur generelt. I artiklen præsenteres en række metoder til at identificere problemerne i organisationen. Resultaterne viser, at udviklingen og implementeringen af en fælles taksonomi kan minimere ulemperne ved navigation og søgning efter information og dokumenter vha. de etablerede søgemaskiner. Konklusionen er, at der dels skal udvikles en emneordsliste, der sikrer en ensartet terminologi i hovedkvarteret og på samtlige landekontorer, og dels at der skal udvikles et system af synonymringe, der gør informationssøgning langt mere effektiv. For at sikre den fremtidige effekt af disse tiltag anbefales det, at der udnævnes en person med centralt ansvar samt en række lokale eksperter, taksonomi champions, til fortsat at udvikle og vedligeholde informationsarkitekturen. De sidstnævnte anbefalinger er blevet implementeret af WFP.