Archival Biases and Cross-Sharing - Ping-Huang, Marianne (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2016)
Transnationale institutioner og organisationer åbner i disse år for adgang til og ikke mindst brug af digital kulturarv. Der tales i den forbindelse om økosystemer af interessenter og projekter, mens man tidligere fokuserede mere ensidigt på teknologisk opbygning af infrastrukturelle systemer. Dette skift hen imod netværksbaserede og sociale infrastrukturer med vægt på produktion og post-produktion, åbner for nye samarbejdsformer, men udfordrer også policy-styrede rammer for digital videnproduktion og -deling. En af de helt væsentlige udfordringer er at gøre viden, der stammer fra mindre, eksperimenterende projekter (som fungerer inden for et økosystem af mange interessenter), tydelig og produktiv inden for en større ramme og dermed fremme en diversificeret deling og samskabelse af viden.