Wikipedians’ Knowledge and Moral Duties - Mai, Jens-Erik (Nordisk Tidsskrift for Informationsvidenskab og Kulturformidling, 2016)
Artiklen analyserer erkendelsesteoretiske og etiske forpligtelser i Wikipedias Neutral Point of View (NPOV) politik. Analyserne afslører revner i NPOV politikkens konceptuelle fundament i forhold til begreber som mening, fakta, viden, sikkerhed, tvivl, og kognitiv autoritet. Ydermere diskuterer artiklen NPOV politikkens etiske position som antagende en absolutistisk kerne og etisk relativisme ved kanterne. Artiklen konkluderer, at Wikipedia burde genkonceptualisere og omskrive NPOV politikken og erkende, at videns lokalitet er væsentligt, at de sprogspil Wikipedianere er en del af er væsentlige, at viden er som en rhizom med inkommensurable punkter, at udfordringerne ved inklusion ligger i kernen og ikke ved kanterne, og eksplicit tage en etisk pluralistisk position i sit foretagende.