Arbetet med Finsk-svensk ordbok: Normeringsproblem visavi finlandssvenskan - Martola, Nina (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
En finsk-svensk ordbok som skall kunna användas i Finland kan inte bortse från fmlandssvenskan. Att på ett smidigt sätt beskriva två varianter av målspråket är många gånger problematiskt. i all synnerhet som det får den ena varianten saknas en generell enspråkig beskrivning. Artikeln redogör för vilka problem man konfronteras med och hur vi inom finsk-svenska ordboksprojektet har försökt lösa dem.