Den selektive specialordbog - Lenstrup, Rita (Nordiske Studier i Leksikografi, 1994)
Den selektive spedalordbog er en oversættelsesordbog, der fokuserer på underområder inden for fagsproglige enkeltfag. I kraft af det selektive tilsnit, kan ordbogen både være slank og alligevel samtidig satse på høj kvalitet. Makro- og mikrostruktur kan således med fordel indrettes specifikt for hver enkelt ordbog. For at kunne arbejde med fremstilling af sådanne ordbøger som undervisningsdiciplin, er det nØdvendigt at have meget klare kriterier for det selektive emnes afgrænsning. Disse problemer diskuteres i lyset af to selektive ordbøger, hver med sin specifikke struktur.