Från svensk-engelsk till svensk-nederländsk - Groot, Hans de (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
I september 1990 startades ett svensk -nederländskt/nederländsk -svenskt ordboksprojekt på skandinaviska Institutionen vid universitetet i Groningen 1990. Till grund för den svensknederländska delen ligger de svenska ord och fraser som finns upptagna i Stora svensk-engelska ordboken (Esselte, 1988). Redaktionens erfarenheter av att omarbeta en svensk-engelsk ordbok till en svensk-nederländsk är ämnet för denna presentation.