"Vulgært" i tospråklige ordbøker - Berkov, Valerij (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Termen vulgarisme betegner i grunnen tre ulike kategorier av leksemer: 1) Ord som etter sin form grovt avviker fra normen; 2) Ord som betegner "grove" begreper; 3) Ord som inneholder sterkt negative konnotasjoner. Tospråklige ordbøker bør ta med vulgarismer og forsyne dem med nøyaktige ekvivalenter med tilsvarende markører.