Fra seddelsamling til database: Leksikografisk analyse af islandske verber - Svavarsdóttir, Asta; Jónsson, Jón Hilmar; Bjarnadóttir, Kristin (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Ved Orðabók Haskólans- Leksikografisk institut- i Reykjavfk arbejder man på en stor historisk ordbog over islandsk. Hovedkilden er en stor seddelsamling der er baseret på traditionel excerpering af tekster samt andre mindre særsamlinger. Disse samlinger bliver siden kompletteret med materiale fra maskinlæsbare tekster når det viser sig at være brug for flere og/eller bedre eksempler for at få frem en fuldstændigere beskrivelse af ordenes mening og brug. Som første trin i redaktionen bliver der lagt hovedvægt på verbernes analyse og udarbejdelse. I det følgende beskriver vi analyseprocessen og redaktionsarbejdet og fortæller om vores erfaring af at forene ny teknologi og arbejdsmetoder med gammelt materiale.