Om SAOB:s material och en bibliografisk databas - Svensson, Lars (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
SAOB:s excerptsamling omfattar ca 7,5 miljoner språkprov. Med excerperingen, som är selektiv, har man eftersträvat kronologisk spridning av materialet och samtidigt velat täcka så mycket som möjligt av svenskt språk (olika stilsfärer och olika språk i språket). Excerptsamlingen, som omfattar ca 20.000 källor, innehåller inte bara tryckt material utan också ett omfattande handskriftsmaterial. Slickkontroller i bibliografiska arbeten visar att SAOB väl täcker svenskt boktryck från 1500-talet till våra dagar. - Sedan några år tillbaka pågår vid SAOB-redaktionen ett projekt med syfte att skriva och optiskt läsa in SAOB:s källförteckningar i en bibliografisk databas med en mängd sökoch sorteringsmöjligheter. Bibliografin kommer att kunna länkas till den databas som Språkdata i Göteborg håller på att upprätta över de tryckta banden av SAOB.