Tolkordlistor på invandrarspråk - Niska, Helge; Frøili, Jorunn (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Både i Sverige och Norge ger man ut särskilda terminologiska ordlistor avsedda främst för tolkar som arbetar inom samhällets tolkservice till invandrare. I denna uppsats behandlas principiella och praktiska överväganden vid urval av ämnesområden och termer samt principer för översättning av termer till olika språk. Vidare betonas vikten av feed-back från användarna samt behovet av nordiskt sarnarbete inom området terminologi på invandrarspråk.