Kollokationsundersøgelse inden for engelsk merkantilt og økonomisk sprog med henblik på udarbejdelse af ordbogskoncept - Poulsen, Sonja (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Som grundlag for en ordbogsmodel opstilles i denne artikel en typologi, der tilstræber at afgrænse kollokationer fra henholdsvis idiomer og frie kombinationer, hovedsageligt ved hjælp af kvalitative kriterier. I denne forbindelse beskrives kollokationers semantiske kendetegn og de problemer, der er forbundet med at identificere kollokationer ved hjælp af frekvens. Endelig gives et forslag til den praktiske udformning af en kollokationsordbog.