Forholdet mellem alordbøger og enkeltfagsordbøger - Nielsen, Sandro (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
For ikke-eksperter er den tosprogede fagalordbog af væsentlig betydning ved fx oversættelse af fremmedsproglige fagtekster og oversættelse af fagtekster til et fremmedsprog. I en sådan ordbog frodes sproglige og encyklopædiske oplysninger om lemmata og ækvivalenter. Derforuden bør man overveje at inkorporere kollokationer, eksempel sætninger, synonymi- og antonymiangivelser, samt illustrationer. Da sådanne oplysninger optager megen plads, bør man udarbejde tosprogede fagordbøger inden for snævre fagområder. Sådanne ordbøger kan give en tilbundsgående behandling af sproget inden for de pågældende fagområder.