Brikker til en typologi over danske fagordbøger - Mikkelsen, Hans Kristian (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Målet med artiklen er at fmde kriterier til brug ved en typologisering af fagordbøger. Det foreslås at skelne mellem tre typologiske dimensioner: en materiel, en tekstuel og en funktionel, svarende til Hallidays tre basale kommunikationsaspekter: det ideationelle, det tekstuelle og det interpersonelle aspekt. Inden for hver af disse dimensioner hævdes tre pararnetre at være særligt vigtige, og af kapitel 4 fremgår det, at kombinationer/korrelationer af træk fra de ialt ni pararnetre kan give det ønskede typologiseringsgrundlag.