Om ord og termer i juridisk språk - Fjeld, Ruth Vatvedt (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Det er ikke lett for vanlige mennesker å lese en lovtekst og virkelig forstå den. Allmennspråklige ordbøker tar derfor med en del faguttrykk og fagterminologi for å hjelpe lekmannen til å forstå juridiske tekster. Artikkelen viser noen eksempler på hvordan en vanlig ordbok lett kan bli feil dersom en tar med fagspråklige termer.