Tvärspråklig lexikologi med svenskan i centrum - Viberg, Åke (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Med tvärspråklig lexikologi menas en beskrivning av ordförrådet som baserar sig på en jämförelse mellan olika språk. I den här artikeln kommer jag först att ge en kort generell översikt av ämnesområdet för att sedan kort karakterisera mina egna lexikala studier av lexikala universalier, svenskans lexikala typologiska profil och lexikal inlärning.