Norske skuleordlister - Hovdenak, Marit (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Det finst nokså mange rettskrivingsordlister til skulebruk i Noreg. Norsk språkråd står for den offentlige godkjenninga av slike ordlister, og følgjer her eit særskilt regelverk. Eit viktig krav til ordlistene er at dei skal gje fullstendige opplysningar om valfrie former på ein nøytral måte. Sider ved ordlistene som det stundom har stått strid om, er ordutval og uttaleopplysningar. I de i sein are åra har vi fått ordlister tilpassa ulike alderssteg, og dessutan ordlister på edb.