Den Danske Ordbogs tekstkorpus og spORDhunde - Kristensen, Kjeld (Nordiske Studier i Leksikografi, 1993)
En spORDhund er et væsen, der har snuden i niveau med sprogets græsrødder eller lidt over, og med vibrerende næse og ører er på jagt efter ord, altsammen med henblik på det overordnede mål, Den Danske Ordbog. Den Danske Ordbog har kontakt med 600 spORDhunde, personer, der registrerer nye måder at bruge sproget på og indsender resultaterne til os på redaktionen. Jeg vender tilbage til spORDhundene, men til dem har vi netop udsendt det nyhedsbrev, I har fået et eksemplar af. På bagsiden kan man læse en punktvis præsentation afDen Danske Ordbog, og den kan måske være nyttig at se på som optakt til mit og de to følgende foredrag.