Lexicalization and the Selection of Compounds for a Bilingual Icelandic Dictionary Base - Bjarnadóttir, Kristín (Nordiske Studier i Leksikografi, 1995)
Artikkelen handler om de problemer som hefter ved lemmatisering av sammensetninger i en tospraklig ordbok der islandsk er kildespraket. Fordi enkelte ord kan vise varierende ordformer som førsteledd i sammensetninger, vil lemmaseleksjonen ikke utelukkende gjenspeile semantisk leksikalisering. Det må også tas hensyn til at leksikaliseringen i mange tilfeller er begrenset til en bestemt formvariant. Dette forholdet kompliseres ytterligere ved at sammensetninger som viser et produktivt ordlagingsmønster, kan inneholde polyseme ordledd, eller ved at ordleddene star i en flertydig relasjon til hverandre.