Encyklopædiske oplysninger i tosprogede tekniske ordbøger - Tarp, Sven (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
I forbindelse med oversættelse af tekniske tekster er der et stort behov for encyklopædiske infonoalioner i ordbøgerne. En undersøgelse af den hidtidige praksis på dette område viser, at denne type infonoalioner indtil videre kun gives sporadisk i tosprogede tekniske ordbøger. Der er irnidiertid mange muligheder: tekst og tegning, placering i mikro- og makrostruktur samt i ordbogens tekstdel, et system af henvisninger til at knytte infonoalionerne sammen til et hele. En teori for integrering af encyklopædiske oplysninger i tosprogede tekniske ordbøger må udvikles i. nær vekselvirkning med den leksikografiske praksis.