Tvetydighet som kommunikasjonsproblem - Betydningen av en utvetydig terminologi i internasjonal kommunikasjon - Ellingsve, Eli (Nordiske Studier i Leksikografi, 1994)
Utvetydig terminologi er av meget stor betydning i nasjonal såvel som i internasjonal fagspråkskommunikasjon. Behovet for ny terminologi øker stadig raskere, i takt med nye tekniske landevinninger og økende internasjonalisering. Og behovet melder seg innenfor stadig flere språkområder. Men også tilsynelatende etablerte internasjonale begrep med terminologi som nærmest oppfattes som en del av allmennspråkets ordforråd, kan føre oss bak lyset i en situasjon der språkbrukere fra ulike land møtes for å utveksle informasjon. MidtØsten og petroleum kan være eksempel på dette.