Ordbogsartikler som skriver sig selv - ? Stednavne som kilde i Gammeldansk Ordbog - Jørgensen, Merete K. (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
I bestræbelserne på at beskrive det danske sprog i middelalderen så præcist og så fuldstændigt som muligt har der ved Gammeldansk Ordbog (GO) været gennemført et projekt med det formål at få afklaret, efter hvilke principper det ville være muligt at udnytte sproglige vidnesbyrd fra stednavne - en ldldegruppe, som ikke tidligere har været systematisk udnyttet ved GO. Nærværende artikel beskriver, hvorledes ordbogsartikler automatisk kan genereres i GOs ordbogsredigeringssystem GestorLEX på baggrund af et masldnlæsbart stednavnemateriale, således at ord, om hvis eksistens kun stednavnebelæg vidner, også kan inddrages og behandles i GO.