Inlärningslexikon - Gellerstam, Martin; Malmgren, Sven-Göran; Toporowska-Gronostaj, Maria (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Uppsatsen innehåller dels en allmän diskussion om inlärningsordböcker (=learner’s dictionaries), dels några förslag angående utformningen av tre typer av information i sådana ordböcker: definitionerna, kontextuell information (valensuppgifter) och information om kollokationer. Bl. a. diskuteras a) COBUll..D-inspirerade definitioner, där den syntaktiska utbytbarheten uppges b) valensangivelser av såväl implicit som explicit slag c) anordning av kollokationer på grundval av den semantiska relationen mellan de båda komponenterna i kollokationen.