Forholdet mellom encyklopedologi og leksikografi - Henriksen, Petter (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Leksikografien og encyklopedologien har hver sine unike arbeidsområder, men en rekke fellestrekk. Artikkelen sammenfatter disse og søker å plassere de to disiplinene innenfor en felles overordnet disiplin - læren om oppslagsverk. Det drØftes om denne disiplinen bør betegnes leksikografi i utvidet forstand, eller gis en annen og mer nøytral betegnelse. Behovet for kompetanseutvikling og samarbeid innen feltet øker akutt med det elektroniske oppslagsverks inntog.