Varians og distinktivitet - Mogensen, Jens Erik (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Indlæggets tema er lemmatiseringen af homonyme !eksemer i historisk leksikografi, specielt ældre nyhøjtysk (tysk 1350-1650). Det undersøges, om den homonymekonstellationstype heterograji, men homofoni findes belagt i ældre nyhøjtysk, samt hvorledes denne type behandles ved lemmatiseringen i de eksisterende ældre nyhøjtyske systemordbøger (GOtze og Anderson/Goebel/Reichmann). Eftersom det viser sig, at der ikke i nogen af disse ordbøger tages adækvat hensyn til den, drøftes det, om den alligevel ud fra teoretiske overvejelser af sprogsociologisk art burde repræsenteres, og der anvises forslag til, hvorledes der kunne lemmaliseres inden for rammerne af "det bedste af alle eksisterende ældre nyhøjtyske grafemsystemer".