En databaserad begreppsordbok för den äldre svenskan - Lange, Sven (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Artikeln redovisar ett försök att utarbeta en databaserad, begreppsklassificerad ordbok för den äldre och yngre nysvenskan. Ordboken bygger på Rogets "Thesaurus" (och dess svenska motsvarighet: B ring) och Dahlgrens "Glossarium". Ett av huvudsyftena med ordboken är att den skall vara utgångspunkten i skapandet av en strukturell, synkronisk och historisk ordbok.