Om definitioner i almensproglige ordbøger - Widell, Peter (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Der er i dag en stigende interesse for definitionen i almensproglige et-sprogs-ordbøger. Udviklingen inden for edb har dels ført til nye krav til ordbogsmaterialet, dels til nye muligheder for dets tilrettelæggelse. I den forbindelse har man set på, om resultater inden for sprogfilosofi, lingvistik og cognitive science kan bidrage til en forbedring og nyttiggørelse af ordbogsdefmitionen. Med baggrund i Hilary Putnarn’s teori om stereotypier vil der i artiklen blevet foreslået to regiet for god definitionspraksis i ordbøger.