Datamatstøttet vending af ordbøger - Nygaard, Anders Drejer (Nordiske Studier i Leksikografi, 1993)
Denne artikel skildrer arbejdet med automatisk at producere en råudgave af en aktiv ordbog ud fra en tilsvarende passiv. En mærkning af den passive ordbogs indholdsstruktur efter den internationale standard SGML gør selve vendingen til en relativt simpel mekanisk proces. Et væsentligt delproblem er herefter at vælge hvilket opslagsord, udtrykkene i den aktive ordbog skal anbringes under, og en heuristik bliver beskrevet. Ideerne i denne artikel er blevet anvendt på Engelsk-færøsk ordbog, og Færøsk-engelsk ordbog er nu under produktion ud fra resultaterne.