Om leksikografi som undervisningsemne - Gundersen, Dag (Nordiske Studier i Leksikografi, 1992)
Leksikografi er et fag i framgang. Det har hittil vært lite av systematisk undervisning i faget; tiden bør nå være inne til å lage faste undervisningsopplegg på universitetesnivå og som del av embetseksamen. Et halvårig kurs ("semesteremne") har vært tilbudt ved Universitetet i Oslo siden 1986 og kom i gang fra 1988. På grunnlag av de tre første kursene beskriver artikkelen opplegget, problemer ved faget og ved pensumlitteraturen av særlig betydning for undervisningen, og studenters vurdering av kurset.