Finnish Sign Language - Finnish dictionary: defining the head signs - Savolainen, Leena (Nordiske Studier i Leksikografi, 1995)
Storsta delen av de teckenspråkliga ordböckema har hittills snarare varit teckenlistor an egentliga ordböcker. Inom Finlands Dövas Förbund pågår för närvarande ett ordboksprojekt vars mål är att utarbeta en ordbok over det finländska teckenspräket med stöd i lingvistisk forskning. I denna artikel ger jag først en allmän presentation av själva projektet och dess målsättningar och arbetsmetoder. Därefter beskriver jag hur vi arbetar när vi lemmatiserar uppslagstecknen. Under det att arbetet har framskridit har vi kunnat konstatera att de lingvistiska fenomen och problem som vi stöter på med vissa undantag är desamma som föfattare till ordbocker over talade sprak konfronteras med.