False friends som pop-up-funktion - Lenstrup, Rita (Nordiske Studier i Leksikografi, 2005)
Sammendrag Her præsenteres den ide at elektroniske ordbøger vil kunne afhjælpe den leksikalske faldgrube der hedder falske venner, dvs. fremmedsprogsord der ligner ord i ens eget sprog, men betyder noget andet på det fremmede sprog, og som derfor er lumske og kan få pinlige og måske endda katastrofale følger. Falske venner bør kunne indfanges med en elektronisk tjekker på samme måde som stavefejl kan indfanges. Dette indlæg er ikke et gennemført projekt til en tjekker, men et pilotstudie.