Status på anvendt matematik i det almene gymnasium - Jensen, Kasper Bjering Søby (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2011)
Teksten gør status på i hvilken grad anvendelse af matematik har været en selvstændigpointe i gymnasieskolens matematikundervisning siden gymnasiereformen af 2005. Dette undersøgesved at analysere anvendte opgaver fra de skriftlige eksamenssæt på A-niveauet. Det konkluderesat anvendelse af matematik kun i ringe grad er en egentlig pointe i faget. Der diskuteres forskelligeprincipielle og praktiske grunde til dette. This text examines the current state of applied math as an independent point inthe math teaching in Danish general upper secondary school. This is examinedby analyzing applied tasks in the written examinations on the highest level. Itis concluded that application of mathematics only to a very limited degree is anindependent point. Several principal and practical reasons for this are discussed.