Børns perspektiver på science: – en undersøgelse af hvordan børn oplever science i det pædagogiske arbejde i daginstitutioner - Christiansen, Mie; Stokholm, Dorte; Bech Blomgreen, Camilla; Ejbye-Ernst, Niels (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2024)
Abstrakt: I artiklen præsenteres dele af et større forskningsprojekt: Pædagogers arbejde med science i daginstitutioner. Det er artiklens ærinde at præsentere ny forskning om børns perspektiver på science i det pædagogiske arbejde. Ud fra 27 fokusgruppeinterviews med danske børnehavebørn analyseres børnenes forklaringer, udtrykte erkendelser og erfaringer med de aktiviteter der i daginstitutionerne sigter mod at understøtte børns spirende viden om naturvidenskabelige perspektiver, dvs. science. I artiklen præsenteres metodiske valg, analyser samt argumenter for hvorfor børns perspektiver er betydningsfulde, og at disse bør inddrages i kvalificering af science-didaktik og naturvidenskabelig tænkning i pædagogisk praksis.