Bedømmelse af praktik i videregående uddannelser - Voetmann Christiansen, Frederik; Sørensen, Ellen Westh; Søndergaard, Birthe; Rump, Camilla; Haugbølle, Lone Stig (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2017)
Hvad er de didaktiske begrundelser for praktikophold i videregående uddannelser? Og hvordan kan udbyttet bedømmes? Artiklen analyserer hvad det er de studerende skal lære i studieopholdet i farmaceutuddannelsen, og giver på denne baggrund begrundelser for brugen af portfolio som lærings- og bedømmelsesredskab. Studieopholdet på apotek indebærer et markant skift i læringskontekst for de studerende, og det har betydning for de studerendes tilgange til læring, deres fagopfattelse, de tilgængelige kilder til læring, hvordan problemer skal angribes, og hvordan de studerende skal organisere deres viden. Der gives eksempler fra pilotprojekter med portfolio og fra det øvrige udviklingsarbejde. Som opsamling diskuteres bedømmelseskriterier for vurderingsporteføljen, og det drøftes i hvilket omfang erfaringerne fra farmaceutuddannelsen kan overføres til andre naturfaglige fagområders praktikordninger.