Få meget ud af lidt: langtidseffekt af workshop til universitetsstuderende i naturvidenskabelig formidling i uformelle læringsmiljøer - Søndergaard, Bettina Dahl; Stald, Line (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2013)
Denne artikel rapporterer et evalueringsprojekt der havde til hensigt at forbedre formidlingenaf naturvidenskab i det uformelle læringsmiljø “Natur i Teltet” i Aarhus. Forfatterne forberedte påbaggrund af en evaluering af arrangementet en tredages workshop for de studerende der formidledei teltet. Temaerne var blandt andet Barriaults teori om uformel læring, spørgeteknik og de besøgendes(skoleelever og andres) forskellige niveauer. De studerende blev fulgt i to år for at vurdere langtidseffektenaf workshoppen. Vi konkluderer at selv en forholdsvis lille indsats formåede at flytte på destuderendes viden om god formidling i uformelle læringsmiljøer.This paper reports an evaluation project whose purpose was to improve the dissemination of knowledgeof science in the out-of-school time informal learning programme “Nature in the tent” inAarhus. Based on a programme evaluation, the authors prepared a three day workshop for theuniversity students who disseminate. The themes were Barriault’s theory of informal learning,questioning tech niques, the various levels of the visitors (school pupils and others) etc. The studentswere followed for two years. We concluded that the short workshop made it possible to change thestudents’ knowledge about dissemination in an out-of-school time context.