Interesseudvikling gennem Nørddagsprojekt - Caspersen, Stine (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2012)
Artiklen er om den væsentlige udfordring at udvikle og fastholde natur/teknikelevers interesse for naturfag. Overordnet diskuteres det om Nørddage som koncept kan være en relevant indsats for at fastholde elevernes interesse for natur/teknik. Herunder diskuteres hands on-aktiviteter, autentiske objekter og interessefællesskabers potentiale som interesseskabende faktorer samt lærerens rolle i forhold til elevernes interesseudvikling. Undersøgelsen er gennemført som casestudy af to Nørddage. Konklusionen er at ovenstående faktorer alle har stor betydning, og at betydningen opstår i et samspil. At udvikle og fastholde interesse kan derfor ikke ske ved én indsats alene.