Hvordan er man en god elev i natur/teknologi? - Bill Nielsen, Katia (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2025)
Som en del af forskningsprojektet SCOPE har vi interviewet børn fra 6. klasse for bedre at forstå deres oplevelser med naturfag. I denne artikel forfølger jeg børnenes perspektiver. Jeg undersøger, hvad de mener der skal til for at være god til natur/teknologi. Fire overordnede temaer gik igen i deres svar, nemlig det, jeg har valgt at kalde at være en god elev, at vide noget, at være interesseret, og at det var uklart. Ved at trække på begreberne science-kapital og felt udfolder jeg børnenes perspektiver og undersøger, hvilke ressourcer de oplever det kræver at være god til natur/teknologi.