Hvad får eleverne til at vælge de naturvidenskabelige studieretninger i gymnasiet? - Krog Christensen, Brian (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2024)
I disse år aftager andelen af STX-studenter der dimitterer fra en naturvidenskabelig studie-retning med matematik på A-niveau, mens andelen fra studieretningen med biologi A og kemi B, hvori der indgår matematik B, er voksende. På baggrund af den observation er der på Silkeborg Gymnasium foretaget en spørgeskemaundersøgelse der bl.a. belyser spørgsmålet Hvordan begrunder eleverne valget af studieretning? Analysen indikerer klart at både matematik og naturvidenskabeligt grundforløb har betydning for studieretningsvalget, og at der i grundforløbet er potentiale til at rekruttere elever til de naturvidenskabelige studieretninger.