Måling af progressioner – Evalueringsstrukturer der underbygger en læringsprogression - Wilson, Mark (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2022)
Denne artikel beskriver nogle af de underliggende begrebssættelser der er indgået i BEARcenterets arbejde med udviklingen af læringsprogressioner. Kernen i alle disse udviklinger har været progressionsskemaet som er den første byggesten i BEAR Assessment System (BAS). Efter at have introduceret begrebet læringsprogression opsummerer artiklen elementerne i BAS med vægt på progressionsskemaet som det centrale koncept. Artiklen beskriver derefter en række forskellige måder at se sammenhængen mellem begrebet progressionsskema og begrebet progression (som jeg kalder “evalueringsstrukturen”) og giver også illustrative eksempler fra nyere BEAR-projekter. Artiklen diskuterer derefter nogle styrker og begrænsninger ved disse begrebssættelser med fokus på både uddannelsesmæssige og målemæssige spørgsmål. Artiklen afsluttes med nogle generelle refleksioner.