Clios fagtekster i natur/teknologi under luppen - Nielsen, Therese; Hald, Marianne (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2021)
I denne artikel præsenteres en analyse og vurdering af fagtekster fra det digitale læremiddel Clio Online. Fagteksterne er hentet fra de forløb der indgår i redaktionens anbefalede årsplan til 4. klasse i faget natur/teknologi. Fagteksterne er vurderet ift. deres legitimitet og sproglige tilgængelighed. Vi har overordnet fundet at en stor andel af teksterne enten har problemer med de læsetekniske krav og læsbarheden eller med stilladseringen af læseforståelsen eller begge dele. Teksternes anvendelighed ift. elevernes læring gennem læsning er derfor vurderet til at være lav.