Hvad skal gymnasielærere inden for sciencefagene kunne i morgen og på længere sigt? - Melchjorsen, Jesper; Mathiasen, Helle; Jensen, Pia Møller (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2019)
Artiklen diskuterer spørgsmålet: Hvad skal gymnasielærere inden for sciencefagene kunne i morgen og på længere sigt? Fokus er på didaktiske rammer og præmisser for gennemførelse af undervisningen nu og om ti år. I diskussionen inddrages viden fra forsknings- og udviklingsarbejde inden for de gymnasiale uddannelser samt konkrete erfaringer fra undervisningsaktiviteter i en gymnasiepraksis. Svarene på det stillede spørgsmål er mangefacetterede og inddrager flere konkrete tiltag. Artiklen afsluttes med otte bud på tiltag der kan understøtte sciencelærerens kompetenceudvikling i morgen og på lidt længere sigt.