Hvorfor er matematik så populært i 7. a? En undersøgelse af elevers grunde til at værdsætte færdighedsorienteret matematikundervisning - Steffensen, Tom; Østerby, Helle Lykke (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2018)
En af barriererne mod forandring af den færdighedsorienterede matematikundervisning der præger mange folkeskoleklasser, er at den fungerer godt i en skolekontekst. Sådan er det umiddelbare billede også i den 7.-klasse vi har fulgt gennem observationer og interviews. Her er matematik det højst værdsatte fag blandt elever med meget forskellige baggrunde. I vores analyse af elevinterviewene stiller vi skarpt på elevernes grunde til at kunne lide matematik. Analysen peger på at matematikundervis-ningens fortrin set fra elevperspektiv skal findes i en tydelig elevrolle, oplevelsen af læringsprogression og forestillinger om det lærtes betydning for fremtiden.