Scenarieorienteret planlægning i matematik Matematiklæreres opmærksomhed på sikre og usikre elevers motivation - Brodersen, Peter; Hjelmborg, Mette (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2016)
Artiklen diskuterer, hvordan man kan undersøge læreres forståelse af og forestillinger om usikre og sikre elevers motivation i faget matematik. Afsættet tages i en sammenlignende undersøgelse i interventionsprojektet Tegn på Læring. Projektets hypotese var, at et praksisnært kompetenceudvik-lingsforløb med scenarieorienteret forberedelse som centralt omdrejningspunkt kan skærpe interventi-onslærernes forståelse af og forestillinger om sikre og usikre elevers motivation. Hypotesen er undersøgt ved at sammenligne lærere fra interventionsgruppen og lærere fra en kontrolgruppe. Forskellen mellem interventionslærerne og kontrolgruppelærerne er signifikante hvad angår de usikre elever. Dermed indikerer resultaterne, at lærerens scenarieorienterede forberedelse kan skærpe opmærksomheden på usikre elevers motivation i faget matematik.