Kandidaters møde med arbejdsmarkedet - Nielsen, Trine Louise Brøndt; Holmegaard, Henriette Tolstrup; Bearden, Ian (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2014)
I denne artikel undersøges det hvordan fysikkandidater oplever mødet med arbejdsmarkedet, og hvilke udfordringer de oplever. Artiklen bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt nyuddannede kandidater i fysik fra Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet. Resultaterne af denne undersøgelse giver anledning til at diskutere universitetskandidaters employabilitet og universitetsuddannelsernes rolle i at ruste de studerende til arbejdsmarkedet. This article investigates the experiences of physics graduates in their encountrer with the labour market, and the challenges they experience. The article is based on a questionnaire survey, conducted among newly graduated graduates in physics from the Niels Bohr Institute at the University of Copenhagen. The results of this survey raise questions about the employability of university graduates, and the role of the universities in preparing and equipping students to the labour market.