Skab fokus på mestring - Thompson, Mette (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2017)
Artiklen beskriver et udviklingsprojekt hvor intentionen er at udvikle på evalueringspraksis så den i højere grad stemmer overens med undervisningspraksis. Der præsenteres en måde at vurdere og måle matematikkompetencer på ved hjælp af SOLO-taksonomiens fem trin. Artiklen adresserer den manglende bredde i evalueringskulturen omkring matematik. Undervisningen er præget af at elever skal vise deres mestring – mens evalueringerne er præget af summative test som kun har ét rigtigt svar. Ved at skabe fokus på elevernes mestring både i undervisningen og i evalueringsformen kan der dannes grundlag for at vurderinger kan medvirke som en del af elevernes læringsproces.