Værdier og etik i naturfaglig undervisning - Ratcliffe, Mary; Reiss, Michael (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2017)
Undervisning i naturvidenskab indeholder, i stigende grad, spørgsmål omkring værdier og etik. Denne artikel undersøger hvorvidt naturfagslærere bør og kan udforske værdier og etik i deres timer. Artiklen er oversat fra engelsk hvor den er publiceret som et kapitel i bogen “The ASE guide to Secondary Science” (Wood-Robinson, 2006). Mary Ratcliffe var for nylig i Danmark hvor hun holdt foredrag på de tre konferencer “Fremtidens Naturfag” afholdt af Amtscentrene med titlen “Changes in the curriculum – the concern for students’ uptake of science worldwide”. Foredraget handlede om tilgange til undervisning i “the nature of science” med særlig vægt på hvordan vi kan hjælpe elever med at forholde sig til sociale og etiske problemer i moderne naturvidenskab.