Udfordringer til matematikkens didaktik - Skovmose, Ole (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2016)
Det har været en udbredt antagelse at videnskab dels er neutral og dels fungerer som motor for samfundsmæssige fremskridt. Ved at undersøge hvordan det er muligt at handle gennem matematik, kan man imidlertid træde uden for denne antagelse. Ved hjælp af matematiske ressourcer kan man: (1) underbygge en teknologisk fantasi; (2) forme hypotetiske ræsonnementer; (3) legitimere beslutninger; (4) lade algoritmer materialisere sig i hverdagen; (5) skabe nye rutiner og herunder nye produktionsmåder; og (6) foretage en etisk filtrering. En tolkning af matematik som handling giver anledning til didaktiske udfordringer: en etisk, en global, samt en analytisk usikkerhed.