Får natur/teknik en fremtid? - Sørensen, Helene; Horn, Finn; Dragsted, Søren (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2006)
Faget natur/teknik blev indført i 1994 som en styrkelse af naturfagsområdet i folkeskolen. Artiklen baserer sig på spørgeskemaundersøgelsen “Kortlægning af læreres kompetenceudvikling og efteruddannelsesbehov i natur/teknik” (KALK) gennemført i 2003 (Dragsted et al., 2003). Undersøgelsen var en opfølgning af “Lærerhøjskolens Undersøgelse af Natur/teknik” gennemført i 1996 (LUNT) (Andersen et al., 1997a, 1997b). Vi har i KALK 2003 fokuseret på hvilke lærerressourcer der indgår i natur/teknikundervisningen, og på nogle af de strategier som skoler og lærere anvender for at kvalificere natur/teknikundervisningen. Artiklen omtaler dele af KALK-undersøgelsen og falder i tre afsnit: et som giver et signalement af natur/tekniklærere, et som omtaler organisatoriske forhold på skolen i forhold til faget og til sidst et perspektiverende afsnit med forslag til “skolen” og påpegning af hvilke forsknings/udviklingsopgaver som der bør gennemføres for at sikre natur/tekniks fremtid.