kemi efter gymnasiereformen - Axelsen, Vibeke (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2010)
I MONA nr. 3 fra september 2010 giver Carsten Claussen, rektor på Tornbjerg Gymnasiumi Odense, et tilbageblik og en status over matematik, fysik og kemis rolle ogplacering i det almene gymnasium efter 2005-reformen. I artiklen er der en fyldiggennemgang af matematik og fysik, hvorimod kemi ikke fylder ret meget. Det harderfor givet anledning til denne kommentar. Jeg vil forsøge at give en uddybendestatus for faget kemi og supplere med nogle yderligere tanker om 2005-reformensintention om styrkelse af naturvidenskab.