It i undervisningen – ifølge elever og lærere - Mathiasen, Helle (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2012)
Udgangspunktet er to spørgsmål stillet i foråret 2010 til elever og lærere i en spørgeskemaundersøgelsei projektet Undervisningsorganisering, -former og -medier – på langs og tværs af fag oggymnasiale uddannelser. Spørgsmålet til eleverne: “Hvis du skulle beskrive den perfekte undervisning igymnasiet, hvordan foregår den så?” og til lærerne: “Hvilke muligheder ser du i at anvende it-værktøjertil at nytænke din undervisning?”. Lærerne peger på at it-anvendelserne nødvendiggør nytænkningbl.a. af fagenes indhold og afleveringsformer. Eleverne er ikke enige om hvad perfekt undervisning er.Mange elever mener, at brugen af computeren til ikke-undervisningsrelaterede aktiviteter virker demotiverende.Elever og lærere efterspørger lærerefteruddannelse med fokus på it-viden og -færdighederog dermed et didaktisk kompetenceløft.