Lyst til at lære - Evaluering af konceptet “Haver til Maver” - Wistoft, Karen; Stovgaard, Mikkel (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2012)
“Haver til Maver” er et undervisningstilbud med økologiske skolehaver samt landbrugs- ognaturformidling på Krogerup Avlsgaard i Nordsjælland. Formålet er at udvikle en række af skoleeleverskompetencer, inklusive deres viden om og forståelse af naturen, grøntsagsdyrkning og madlavning.Artiklen beskriver en didaktisk evaluering af “Haver til Maver” baseret på såvel kvalitative som kvantitativestudier i perioden 1.8.2010‑31.5.2011. Evalueringen viser positive læringsresultater knyttet tilelevernes oplevelser og lyst til at lære. Stedet og undervisernes passion for det de har med at gøre, erunikke didaktiske elementer og viser sig at være et godt supplement til skolens og klasseundervisningensmålopfyldelse på nye, tværfaglige og meningsfulde måder. “Gardens to Guts” is an organic school gardens centre for children’s nature experiences situated at Krogerupfarm in Northern Sealand, Denmark. The general intention is to expand children’s competencesand their knowledge of nature, farming and cooking. This article draws on a new didactic evaluationof “Gardens to Guts” based on qualitative as well as quantitative studies carried out by researchers.The evaluation shows very positive learning outcomes linked to experience and desire to learn. Thedidactic programme seems to be a unique addition to the national curriculum of the Danish primaryschool, providing the possibility of interdisciplinary and enjoyment based learning.